|
Hírek
Koffeinadagolás, jegesen
2012.08.08.
A Dallmayr isteni kávéiból minden versenyünkön begyûjthettétek a koffein adagotokat. Ezekre a kánikulai napokra jeges kávékülönlegességek és süti receptjeit ajánlja Bucsák Péter barista.
1. Epres csokis jegeskávé….
Hozzávalók:
- 1-1,5 dl hideg 3,5% os tej.
- 1- 2 gömb vanília fagyi
- 1 adag Dallmayr prodomo espresso.
- 3 szál jég
- csoki szirup vagy öntet 2- 3 cl ízlés szerint.
- 2 cl Monini eper püré vagy eper.
A hozzávalókat shakerben jól összerázzuk és csokival díszített pohárba tálaljuk. Ízlés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük.
2.Cafe Panna Cotta:
Hevíts 2 dl tejet, rakj bele 1 zselatin lapot. A kész tejhez keverj ízesítõ szirupot és egy adag espressot. Majd tedd a hûtõbe 4-5 órára, tálald tányéron, és tejszínhabbal, esetleg házi dzsemmel fogyaszd.
3. Instant Frappé:
Szükséges hozzá egy kávéskanálnyi Dallmayr express mokka, majd ízesítõ szirup.
Az egészhez adjunk 1 dl hideg vizet és jeget, majd össze turmixszoljuk és üvegpohárba tálaljuk.
Vissza a hírekhez