Hírek

Koffeinadagolás, jegesen

2012.08.08.
A Dallmayr isteni kávéiból minden versenyünkön begyûjthettétek a koffein adagotokat. Ezekre a kánikulai napokra jeges kávékülönlegességek és süti receptjeit ajánlja Bucsák Péter barista.

1. Epres csokis jegeskávé….



Hozzávalók:



- 1-1,5 dl hideg 3,5% os tej.



- 1- 2 gömb vanília fagyi



- 1 adag Dallmayr prodomo espresso.



- 3 szál jég



- csoki szirup vagy öntet 2- 3 cl ízlés szerint.



- 2 cl Monini eper püré vagy eper.



A hozzávalókat shakerben jól összerázzuk és csokival díszített pohárba tálaljuk. Ízlés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük.



2.Cafe Panna Cotta:



Hevíts 2 dl tejet, rakj bele 1 zselatin lapot. A kész tejhez keverj ízesítõ szirupot és egy adag espressot. Majd tedd a hûtõbe 4-5 órára, tálald tányéron, és tejszínhabbal, esetleg házi dzsemmel fogyaszd.



3. Instant Frappé:



Szükséges hozzá egy kávéskanálnyi Dallmayr express mokka, majd ízesítõ szirup.

Az egészhez adjunk 1 dl hideg vizet és jeget, majd össze turmixszoljuk és üvegpohárba tálaljuk.

Vissza a hírekhez